Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/517-859 Za zakazivanje telefonskim putem 063/517-859
  1. Pitanje broj: #27373

    Poštovani,
    Imam dva pitanja. Prvo se odnosi na moju ćerku koja ima 17 godina. Na ramenu je imala ožiljak odnosno keloid kao posledica dobijene bsž vakcine. Pre 4 godine joj je hirurškim putem ožiljak odstranjen, međutim taj keloid se ponovo formirao i dobio još veći, ružniji oblik. Čak su bila ispupčena i mesta od uboda igala gde je šivena. Tada je imala 13 godina i smetalo joj je jer kao devojčurak volela je da leti nosi majice na bretele pa je imala strašan kompleks. U želji da joj pomognem odvela sam je u Beograd kod dr. Lazovića-dermatovenerologa privatno. On joj je u 3 navrata ubrizgao direktno u keloid ampule kenaloga. Prvi put 2 a zatim po 1 u razmaku od 3 nedelje. Bile smo oduševljene kako splašnjava ta ružnoća, međutim njoj se poremetila menstruacija koju je par meseci pre toga prvi put dobila pa je dobijala na svakih 10 dana a malo kasnije na 15. Kad sam shvatila da je od kenaloga, jer sam pročitala da se radi o kortikosteroidu i da je jedna od kontraindikacija poremećaj menstruacije, odlučila sam da je ne vodim više kod dr. Lazovića. Keloid je delimično splasnuo, obzirom da je bio dosta ispupčen. Dalje nismo ništa preduzele. Moje pitanje je da li keloid može potpuno da se ukloni a da se ponovo ne regeneriše? Verovatno da ste u praksi imali sličan slučaj. Šta nam savetujete? Da li da pokušamo ponovo nešto ili da jednostavno ostavimo tako kako je?! Drugo pitanjese odnosi i na mene i na ćerku. Naime imam uvučene bradavice na dojkama. Na to nisam ni obraćala pažnju niti pridavala veći značaj kad sam bila mlađa. Imam 41 godinu. Sada je počelo strašno da mi smeta jer mi grudi nisu više čvrste kao pre pa ta uvučenost kao da i više dolazi do izražaja. Sina zbog tog problema nisam dojila a ćerku jesam ali uz pomoć silikonskih veštačkih bradavica. Kad sam njega rodila nije ih bilo u prodaji. Da su geni čudo dokazuje i činjenica da i ćerka takođe ima isti problem. Zapravo ona na to sad ne gleda kao na problem jer su joj grudi lepe i čvrste ali kad bude u mojim godinama biće joj kao moje. Pitanje je da li može hirurškim putem da se reši taj problem, gde i koliko bi koštala takva intervencija?
    Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav

    Odgovoreno: 27. 04. 2009.
    • Poštovana,
      Kenalog jeste lek izbora u ovom slučaju i obzirom da se radi o regiji koja je sklona keloidima hirugiju treba izbegavati. Poremećaj ciklusa je možda izazvan kenalogom mada se neuredan ciklus normalna pojava kod većine devojaka i obično se reguliše oko 20 god. I drugi preparati koji se ubrizgavaju su na bazi kortst. Idite na konsultaciju sa ginekologom sačekajte da se ciklus reguliše pa možete ponovo probati sa ubrizgavanjem. Što se bradavica tiče problem se može operativno rešiti mada je često potrebno i preseći izvodne kanaliće mlećne žlezde koji su skraćeni što znači da preporučujem operaciju nakon završeka rađanja.
      Pozdrav Georgijev dr Igor

Komentari na pitanje: #27373

    • Da li se ova ili ampula diprofos mogu koristiti pri alergijskom gusenju? Imam strasnu alergijsku reakciju na prasinu stoga sam u dva navrata morala primiti aminofilin pa me zanima da li su ove injekcije blaze posto su mi ih u apoteci preporucili?

Ostavite komentar