Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #11988

    Ja sam jedna veoma zabrinuta majka. Pre mesec dana bila sam sa porodicom na moru i to u Crnoj Gori. Posle 3 dana boravka dole, mlađa ćerka 2 god je dobila temperaturu 38 sa 6. Ja sam joj dala Brufen sirup i tuširala je, temperatura je spala, ali kako je dolazila noć temper. joj je rasla i to do 39 sa 4, tad sam joj stavila čepić u guzu i to Eferalgan, koji joj je pomogao, jer je ona posle toga zaspala da bi se nakon pola sata počela vrteti i plakati u snu da bi u jednom trenutku krenula da povrati i izgubila je svest i vilica joj je se ukočila i usne su joj poplavile. Ja i suprug smo je odmah izneli na terasu i počeli smo da je polivamo vodom, a suprug je i pokušavao da joj otvori usta da dođe do vazduha, to je trajalo nekih 5 minuta, možda i manje, ali za nas je to bila večnost. Odmah smo je odveli u Dom zdravlja, gde su joj izmerili temperaturu i bila je 38 sa 8, izmasirali su je alkoholom i odmah su nas poslali u Bar u Bolnicu, gde su joj po prijemu dali Diazepam, neku injekciju i konstatovali da je to bila konvulzija, izvadili su joj krv, radi analize i odmah su je priključili na infuziju. U bolnici smo bili 2 dana i za to vreme joj temperatura varirala od 38 do 39 sa 5. Primila je još 5 infuzija i davali su joj Panklav i Paracetamol. Pušteni smo kući nakon 2 dana i na putu do kuće imala je temper. 37 sa 7, da bi nakon što smo stigli kući temper. opet porasla na 39 sa 6, opet smo je odveli u Dom zdravlja i stavili su joj Febricet čepić i dali su joj inekciju Penicilin. Odmah posle toga joj je spala temperatura. Posle toga ju je pregledala doktorka i mesto Paracetamola dala joj je Pancef  koji joj je dosta pomogao, jer posle 1 dana korišćenja temperaturu više nije imala i počela je lepo da jede i da smeje i da se igra kao svako dete.
    Mene samo interesuje da li će to ostaviti neke ozbiljne posledice ili ne i da li treba da je vodim na neka snimanja glave ili neka dalja ispitivanja.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 06. 10. 2008.
    • Poštovana,
      Moguće je da se radi o konvulzivnom napadu u temperaturi (dečiji fras) ili da je devojčica imala konvulzivni napad izazvan samom infekcijom. Najbolje će biti da posetite dečijeg neurologa koji će proceniti da li potrebno dalje ispitivanje.

Ostavite komentar