Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/517-859 Za zakazivanje telefonskim putem 063/517-859
  1. Pitanje broj: #64552

    Postovani, unazad 4 godine imam hronichne bolove u predelu karlice. Prvi put su bolovi trajali 6 meseci 2006 godine i dijagnostichkim metodama nije nista pronadjeno. . . Bolovi su se u toku 2007 i 2008 javljali povremeno. Jaki bolovi su se pojavili ponovo u junu 2009 kad mi je pronadjena endometrioza. . Istu sam operisala. Primala sam i dipherelin. Ca-125 od operacije uredan. Medjutim. . Prosle godine 2 meseca nakon operacije ponovo se javljaju bolovi. . Nalazi svi uredni. . Pod terapijom sam bila tada. . I govore mi da je to psihogenog karaktera. . . Smire se bolovi nakon 2 meseca i ponovo se jave pre 10 dana. Bila sam opet kod lekara. . . Ksl i biohemija u redu, nalaz urina takodje. . . Uz karlice nikad bolji! Brisevi uredu. Posalju me opet kuci sa savetom da se javim psihologu. Medjutim, 'kopala' sam po netu i naishla na dva termina. . Vulvodinija. . Ili josh bolje, drugi, pudendalna neuralgija. . . Ali ne mogu naci kako se to lechi. Bolovi su sevajuci, shetaju, jaki su u predelu dna ledja, perineuma i periferno preko vulve. Osim bola prisutan je osecaj spazma, mravinjanja i svraba. . . Chak se nekad proshiri skroz do koze pa imam osecaj i da me koza boli (koza u predelu anusa, tj. Regija koze koja nam je zahvacena kad smo u sedecm polozaju) . Molim za savet. . . Veliki pozdrav!

    Odgovoreno: 11. 07. 2010.
    • Posle brojnih pregleda, ustanovljeno mi je da imam preponsku kilu, tj. njen pocetak. Operisao sam dva puta istu stranu, drugi put vadjena mrežica pošto problemi nisu nestali. Trenutno pišem mesec dana posle druge operacije ali i dalje imam te simptome koje i vi opisujete. Interesuje me da li ste i kako resili problem?

    • Maja Vražić 27. 07. 2016.

      Jel vam bolje od lyrice? I meni je dijagnostikvano oštećenje pudendalnog živca i prepisana lyrica, ali nikako da skupim hrabrosti i počnem da je pijem. Jel vam se popravilo stanje sa živcima nakon operacije?

    • Koraljka Hrastić 30. 11. 2015.

      Ja se već treću god. Patim sa cjelodmevnim drobljenjem i pečenjem, pritiskom svih organa okolo analnog izlaza. Nesnosno. Dok su našli šta je proktolog u zg je operirao i izvadio taj otečeni pundendalni živac. Problem je da su svi okolni živci tamo sada ožiljkani tako da tegobe nisu nestale. Nakon emng i mr kralježnice neurologinja na rebru mi je prepisala lijek lyrica. Vidjet ćemo hoće li to šta pomoći. ?

Ostavite komentar