Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #14641

    Moja dijagnoza na otpusnoj listi iz bolnice Sv. Sava je: sequelae infarctus cerebri/multiplices.
    Šta je to? Da li je to opasno? Ja sam čula da je to odumiranje moždanog tkiva, da li se to može zaustaviti ili obnoviti. Inače sam pušač, ali sam na dijeti, pijem sortis i kardiopirin i imam začepljenje na vratu leve aorte 55 posto, a desne 50 posto. Zaboravila sam ima još jedna dijagnoza: Syndroma arteriae vertebrobasalis.

    Odgovoreno: 10. 11. 2008.
    • Poštovana,
      dijagnoza znači posledice moždanog udara u više navrata. Ne znam o kojim se posledicama radi, niste napisali tegobe. Opasan je i moždani udar, a i posledice. Na mestu udara je devitalizovano moždano tkivo koje se samo delom oporavlja. Pušenje ako možete ostavite. Ne verujem da imate začepljenje leve aorte, već leve karotidne arterije! Druga dijagnoza je sindrom vertebrobazilarne arterije koji podrazumeva dosta simptoma, a najvažniji je vrtoglavica. Stenoze na vratnim krvnim sudovima nisu za neku radikalnu intervenciju, osim ako neka od njih nije "simptomatska" i daje šlogove što ne znam, jer mi izmedju ostalog niste napisali i koja Vam je strana slabija..
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #14641

    • Moja dijagnoza iz bolnice Sveti Sava je infarctus cerebri propter emboliam arteriae cerebri. Kako se leči i da li ima posledica?

    • Miljana Mitrović 20. 05. 2021.

      Poštovani Moja dijagnoza je Infarctus cerebri allius. Zanima me šta je to? Živim u Kosovskoj Mitrovici, svaki put ( ukupno 4 ) kada sam imala pareze sa jedne strane lečena sam od pareze n.facialisa. Infarktne lezije su i u sivoj i u beloj masi. Uz 3 magneta rađena je i angiografija gde piše da promene odgovaraju vaskularnoj etiologiju. Šta sve to znači i šta mogu da uradim da se to ne bi ponovilo. Imače dopler krvnih sudova vrata i Vilisovog kruga je potpuno normalan. Imam proširene vene na nogama i često napipam čvotić, radila sam i dopler krvnih sudova nogu međutim doktor je bio neljubazan i uopšte to nije pogledao valjano ja mu kažem npr gde me boli međutim tu nije ni gledao a vene su spoljašnje, vide se, na nekim mestima su debele i crvolike i bolne. Hvala unapred.

    • imam dijagnoze iz bolnice SVETI SAVA R42ISTABILITAS ET VERIGO i10Hypertensio arterialis essentialis /primarna/ I69.3 SEquelae infarctus cerebri,multinf.cerebri lacc.chr.

    • Moja završna dijagnoza glasi infarctus cerebri Cum hemiparesis lat sin I63.3, hypertensio arterialis I10, posle izlaska iz bolnice dobro se osećam inače sam imao slabost leve strane tela. Kako da se dalje ponašam i da li ću imati odredjene posledice. Hvala

    • Snezana stanojevic 13. 01. 2017.

      Moja otpusna lista sadrži sledeće: sequele infakrus cerebri hemipaaresis. Molim vas objasnjenje. Moje tegobe su kratak gubitak svesti, zamagljenosti u očima i glavobolja. Imam 66 god. Hvala

    • Moja dijagnoza je i693 sequela infarctus cerebri. Imam zaostalo trnjenje leve strane, inace imam 28 godina i zelim da mi malo pojasnite posledice svega toga i da pitam da li postoji mogucnost vda se sve to ponovi. Unapred zahvalna

    • Dusanka Krgovic 21. 11. 2014.

      Glavna dijagnoza mi je i693-sequelac infarelus cerebri. R51-cephalalgia. Inace imam operisanu karotidu desna strana; i imam pesmejker to sam sve uradila 2007g. Karotidu sam operisala na Dedinju prof. Radak, a drugo na klinički. Imala sam moždani udar 2006g. Leva strana. Sad mi se opet javljaju jake glavobolje i povlači me sve u desnu stranu.
      Hvala na razumevanju
      Pozdrav

    • elvedina malkoc grgic 26. 04. 2012.

      Moja dijagnoza je infarctus lacunaris cerebri, koja je to bolest i kako se ljeci jel ima posljedica, molim vas da mi odgovorite hvala

Ostavite komentar