Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #13712

    Poštovani doktore,
    Vi ste mi odgovorili. ali mene interesuju još neke stvari? Ja sam na dijeti, uzimam tulip 20, a prepisan mi je kardiopirin 100, ali za sad ne smem da ga uzimam zato što imam oštećenje želudačne sluznice (male čiricć) i druga oštećenja želuca uzrokovano lekovima protiv glavobolje, jer me jako boli glava. Začepljenje je 55 posto na levoj strani, na desnoj nešto manje.
    Interesuje me da li će se to povećavati uprkos lekovima i dijeti i da li ću morati na operaciju. Ležala sam u dnevnoj bolnici sv.Sava zbog jake glavobolje i nesvestice, sad su se glavobolje malo smanjile. Koliko smem da pušim cigareta, jer sam dugogodišnji pušač.
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 28. 10. 2008.
    • Poštovana,
      ako je aktivan i svež ulkus - čir na želucu ne smete uzimati bilo koje tablete, a ne samo navedene. Pretpostavlja se da sa terapijom neće doći do povećanja stenoze na karotidi, ali nema pravila. Zato se i preporučuje kontrola doplera krvnih sudova vrata za 4-6 meseci. Čak i tada, ako dođe do povećanja na 70% ne morate ići na operaciju postoji novija metoda, a to je postavljanje stenta na karotidnim arterijama koje se obavlja u svesnom stanju, bez reza. Ne preporučujem Vam pušenje. Postavili ste pitanje koliko smem da pušim, niko Vam neće reći toliko možete, a toliko ne.
      Pozdrav

Ostavite komentar