Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #13590

    Poštovani,
    imala sam saobraćajni udes i moja dijagnoza na otpusnoj listi iz banje je: St posthyperextensionem columne vert reg cervicalis, hernija disci c 45 c 56 c 67 dm, st post contusio capitis et reg lumbosacralis, lumboischialgia dex, laesio radicularis l 5 lat dex s 03.s13.m 50.
    Sada na snimku MR na nivou c 67 spinalni kanal je sužen na 7 mm, a na tom nivou imam i izraženo suženje levog foramena na 2 mm. Na otpusnoj listi iz banje piše da je prisutan i Gilen - Bareov sindrom.
    Molim Vas da mi kažete koliko je ovo ozbiljna dijagnoza i da li se može svrstatai u teže telesne povrede.
    Pozdrav

    Odgovoreno: 26. 10. 2008.
    • Poštovana,
      nešto mi nije jasno. Povrede nakon saobraćajnog udesa nemaju veze sa Sy Guillain Barre koji nastaje najšešće nakon virusne infekcije i zavisno od zahvaćenosti može se ispoljavati lakom slabošću ruku i nogu do potpune oduzetosti svih ekstremiteta. Nakon terapijskih mera najšešće dolazi do potpunog oporavka čega kod povreda nema. Tu nešto ne štima. Da li Vam je urađen EMNG ruku i nogu? Javite mi nalaz ako jeste, jer na osnovu toga mogu da Vam kažem o težini stanja i prognozi. Težinu telesnih povreda utvrđuje lekar sudske medicine.
      Pozdrav

Ostavite komentar