Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #13008

    Poštovani doktore,
    Imam 62 godine i dugo godina patim od čestih glavobolja, koje se obično završavaju jakim bolom u levoj ili desnoj slepoočnici. U poslednje 2 godine imam bolne stiskove u levoj i desnoj strani glave. Imao sam povremena neprijatna pucketanja u desnom uhu. Najteže od svega mi padaju zvukovi u glavi tipa glasa „s”, koje traje kratko, uzastopno 1-2 puta i u tom momentu imam osjećaj nesvjestice. Osjećam tegobe i u u predjelu potiljka koji se manifestuju bolovima pokretom glave lijevo-desno. U poslednjih nekoliko godina snimao sam dva puta MR glave, od kojih poslednji prije dvije godine. Oba nalaza su bila uredna. Propisivane su mi razne terapije, od kojih je poslednja: seroksat 1x1, ginko forte 1x1 i magnezijum 1x1. Tu terapiju uzimam oko 2 godine i odgovara mi.
    Moje pitanje glasi: Da li je bezbjedno neprestano uzimati ovu terapiju tako dugo, posebno mislim na seroksat i da li mi preporučujete promjenu terapije.
    S poštovanjem.

    Odgovoreno: 19. 10. 2008.
    • Poštovani,
      uradite rentgen vratne kičme, EEG i dopler krvnih sudova vrata, pre svega. Dopunite mi podatke: da li se glavobolja potencira sa naporom ili u određenim situacijama, pri promeni vremena i slično. Kakav Vam je krvni pritisak? Što se tiče terapije imam sugestiju. Počnite sa uzimanjem leka tbl.Imigran 1 na početku napada glavobolje, a ako ne prestane još jedna, tbl.Rantudil forte 2x1, tbl.Mydocalm 3x1 i to po potrebi kod glavobolje, bolova i ukočenosti vrata. Ostaje Seroxat 1x1, s tim što se Ginko pije 3x1, ali je bolji originalni lek, a to je tbl.Tanakan 3x1, takođe i Mg 150mg se pije 2x1. Bezbedna je terapija za dužu upotrebu. Javite se sa nalazima.
      Pozdrav

Ostavite komentar