Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12959

    Poštovani,
    Imam 25 godina. Prije nedjelju dana sam osjetio jake napade vrtoglavice, osjećaj najbliži \"pijanstvu\" konstantno tokom dana, povremene glavobolje i osjećaj zamućenosti i punoće u potiljačnom dijelu. Prije mjesec dana sam imao alergijsku reakciju na ujede stjenica (kimaca) i poslije toga desetak dana sam se loše osjećao i uradio krvnu sliku, gdje mi su mi bili povećani triliceridi i neki enzimi jetre, a nalaz je bio pozitivan na Adenovirus. Uradio sam snimak vrata i kičme i on je u redu. Danas sam bio kod specijaliste ORL i rezultati su sljedeći - Audiogram (obostrano oko 20dB), BERA (nalaz uredan), Kalorički test (bez odziva obostrano) te mi je konstatovana dijagnoza LABYRINTHIYTIS TOXICA i date su mi tablete Urutal i da se javim neurologu, jer se ne zna uzrok ovom oboljenju, a kako dr kaže najvjerovatnije je prouzrokovan adenovirusom. Pritisak mi je 140/90.
    Da li treba da se prepadam i što biste mi Vi savjetovali? Pokušavam da hodam što više uprkos vrtoglavici i bolu u potiljku, ali me je strah od eventualnih težih bolesti? Svaki savjet je i više nego dobrodošao.
    Unaprijed Vam zahvaljujem,
    Krsto Popović

    Odgovoreno: 17. 10. 2008.
    • Poštovani,
      Dijagnoza labirintitis sama po sebi spada u domen lečenja lekara ORL. Ipak, uradite MR mozga, rentgen vratne kičme i dopler krvnih sudova vrata. Dodajte terapiji tbl.Tanakan 3x1, tbl.Rantudil forte 2x1 i kontrolisite krvni pritisak jer vas trenutni pritisak spada već u viši uzimajući u obzir vaše godine. Javite se sa nalazima. Što se tiče virusa on po napadanju organizma kome je "pao" imunitet može da imitira mnoga oboljenja zato treba sprovesti ovu dijagnostiku.
      Pozdrav

Ostavite komentar