Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12613

    Prije 2 god. sam imala neko čudno stanje tipa vrtoglavice tačnije zanošenje pri hodu, osjećaj kao da hodam po oblacima, lupanje srca, nizak pritisak 100/60 nekad i 90/50, zujanje u ušima, bolovi u mišićima kao da imam gripu i neke čudne bolove u glavi čas na jednom čas na drugom mjestu.
    Obavila sam sve preglede kardiolog uredan nalaz, krvna slika uredna, neurolog me poslao na MR glave nalaz uredan a evocirani potencijali baer ukazuje na demijelizaciju pri stimulaciji ulijevo a očni blagu demijelinizaciju. Na osnovu MR glave zaključila je da mi nije ništa i predložila pregled psihijatra koji mi je dao bensedin od 2 mg. Bilo mi je bolje s tim da moje tegobe nisu u potpunosti nestale samo su u mnogo blažoj formi. Prije par dana mi se ukočio vrat i opet sam otišla neurologu i uputila me na MR cervikalne kičme i nalaz je sledeći: ispravljena cervikalna lordoza i u desnom lateralnom aspektu mijelona u visini C5 segmenta prisutna diskretno T2 hiperintenzna promjena velicine do 6 mm koja ne ekspandira mijelon i koja bi mogla odgovarati demijelizacionoj leziji i kontrola za 12 mj. Neurolog mi je opet uradio evocirane i očni su u redu a baer opet ukazuje na demijelinizaciju pri stimulaciji u lijevo i predložila je ponovo MR glave i punkciju likvora.
    Zanima me šta je još moguće uraditi od nalaza da bi se ustanovila ili opovrglo ovo na šta upućuju moji evocirani potencijali. Ili da mi preporučite možda neko veće mjesto gdje bi mogla otići i obaviti pretrage.
    Unaprijed zahvalna!

    Odgovoreno: 14. 10. 2008.

Ostavite komentar