Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12581

    Imam 25 godina i aktivno sam se bavila sportom do pre 5 godina kada sam se zaposlila kao šalterski radnik. Celodnevno sedenje i nedovoljno kretanje su prouzrokovali česte vrtoglavice i glavobolje. U jednom momentu više nisam mogla da ustanem iz kreveta zbog jakih vrtoglavica. Neurolog mi je prepisao blagi sedativ, mega ginko i stugeron forte tablete uz komentar da ako se simptimi ne nastave nema potrebe za daljim lečenjem. Posle desetodnevne terapije mi je zaista bilo bolje, ali nisam sigurna da je to sve što mogu da uradim. I dalje mi se dešava da kad naglo okrenem glavu na bilo koju stranu imam vrtoglavicu, tako da i te vežbe teško radim. Takođe, kada pišem i kada podignem glavu osetim blagu i kratkotrajnu vrtoglavicu.
    Molim Vas za savet kako da se ponašam i šta mogu da uradim kao prevenciju ili ako je potrebno lečenje. Ako postoji neki prirodni lek ili vežbe. Puno hvala.

    Odgovoreno: 12. 10. 2008.
    • Poštovana,
      Uradite rentgen vratne kičme, dopler krvnih sudova vrata. Terapija je dobra s tim što preporucujem tbl. Tanakan 3x1 kao originalni lek, sto se tice Stugerona F vodite računa o pritisku jer on može da izazove padove krvnog pritiska. Ako postoje bolovi u kičmi preporučujem tbl.Rantudil forte 2x1, kod osećaja grča paravertebralnih mišića tbl.Mydocalm 3x1. Javite se sa nalazima da bi pričali šta dalje.
      Pozdrav.

Ostavite komentar