Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12578

    Molim Vas za mišljenje,
    Javila sam se lekaru zbog vrtoglavice. Vrtoglavica mi se najčešće javlja kada sam u krevetu, ali i pri pomeranju glave na gore i dole (imam osećaj da se cela soba okreće oko mene). Nemam mučninu, kao ni problema sa vidom, a ni sa upalama uha. Već godinama imam problema sa glavoboljom, koja uvek počne sa bolom u predelu vrata i gornjim delom leđa. Posle snimka vratne kičme dobila sam dijagnozu: sine lordosis, foramen arcuale atlantis, incompletus. Uncarthrosis discarthrosis C4/C7. Neurolog mi je prepisao: Tanakan 3x1 i Tetrazempam 1 uveče. Fizijatar je odredio terapiju: ultrazvučna masaža, ručna masaža i vežbe. Ultrazvučna masaža mi je zakazana za 26.01.2009. a zakazala sam je 09.10.2008. (KATASTROFA).

    Molim Vas za Vaše mišljenje o dijagnozi i terapiji. Molim Vas za preporuku (savet), gde bih mogla da odem na ultrazvučnu masažu jer nemam strpljenja da čekam 3 meseca a i preporuku za ručnu masažu jer se plaća i u domovima zdravlja (1000,00 din).

    S poštovanjem, Vesna iz Beograda

    Odgovoreno: 12. 10. 2008.
    • Poštovana,
      Dijagnoza je očekivana i poklapa se sa Vašim tegobama. Što se tiče terapije moze tbl.Tanakan 3x1, uz tbl.Rantudil forte 2x1 kod bolova i tbl.Mydocalm 3x1 za popuštanje osećaja ukočenosti mišića. Napravite teren sa ovom terapijom a potom idite na rehabilitaciju koja je, takođe, bitna. Ne mogu da Vam preporučim neku od ustanova u Beogradu jer ih ne znam, što se tiče ambulantnog tretmana. Koristiće nakon toga i to dosta rehabilitacija u banjskim uslovima (Ribarska banja). Pozdrav

Ostavite komentar