Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12485

    Moja svekrva je bolesna već par godina i išla kod svih mogućih lekara i tek skoro je postavljena dijagnoza.U pitanju je Parkinsonova bolest.
    Mene zanima kakva je prognoza, ona ima 46 godina i lekari kažu da je mlada za tako nešto.Bila je i na magnetnoj rezonanci i  nalaz je uredan, ona jako loše, hoda i praktično se jedva kreće.
    Molim Vas za brz odgovor

    Odgovoreno: 12. 10. 2008.
    • Poštovana,
      Prognoza Parkinsonove bolesti zavisi od tipa bolesti: Tip A - Tremor dominantni tip - blazi oblik bolesti povezan s tremorom i drugim simptomima ograničenim na jednu stranu tela. Najbolja prognoza, bolesnici odgovaraju jako dobro na uobičajene lekove kao što je levodopa. Poslije tog vremena, pojačavaju se različiti stepeni sindroma levodopa neuspeha. Tip B - Akinetički tip - teži, nestabilni oblik bolesti s problemom hodanja i zanemarivom količinom tremora. Umesto toga, u pojavi bolesti rano su prisutne poteškoće u hodanju, poteškoće sa držanjem tela i ravnotežom. Ove osobe mogu imati jako dobar odgovor na lekove u vremenu do 8 godina. Iako su istraživanja pomogla u pronalasku i razvijanju farmakološke i hirurške terapije Parkinsonove bolesti, još uvek ne uspevamo usporiti progresiju bolesti ili izlečiti je u potpunosti. Pozdrav

Ostavite komentar