Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #12150

    Poštovani dr,
    Evo nalaza dopplera vratne kičme: Sve karotidne arterije su normalnih širina, involutivno promenjene umereno ispred životne dobi (73). Debljina intime 1,2 mm. U račvi leve ACC I PROKSIMALNOM SEGMENTU leve ACI REGISTRUJE SE FIBROZNI NEULCERISANI PLAK od 7% suženja, dok je u distalnom segmentu leva ACI ANGULIRANA. U distalnom segmentu desna ACI pravi petlju u obliku latiničnog slova S koja ima umereni hemodinamskio značaj i ne ispunjava kriterijuma za Kinking. Protok kroz sve karotidne arterije je suificijentan, povišenog vaskularnog otpora. Obe vertebralne arterije su normalnih širina, involutivno promenjene umereno ispred životne dobi. Protok kroz obe vertebralne arterije je anterogradnog smera, uredne brzine u mirovanji obostrano. Obe vertebralne arterije su tortuozno promenjene. Vene vrata su bez patoloških promena. Savetuje se MR glave.
    Da li ovaj rezultat može bitit uzrok šestomesečnoj vrtoglavici?
    Podsećam da imam prolaps L5/S1 i zbog toga bolove i teškoće u hodu. Tražili ste da Vam javim nalaz. Hvala unapred na odgovoru.

    Odgovoreno: 06. 10. 2008.

Komentari na pitanje: #12150

    • Uradjena angiografija u 3D TOF sekvenci Nalaz: aneurizma sirokog vrata na kavernoznom segmentu desne ACI. Molim za objasnjenje uplasena sam. Puno vam hvala i pozdrav

Ostavite komentar