Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #11316

    Poštovani doktore,
    Još od studentskih dana osjećam bolove u leđima, posebno probadanja u krstima poslije nezgodnog saginjanja. Sem toga, javlja se i bol između plećki, desno rame, po malo ruka. Primjetila sam malo zadebljanje na vratu kakvo ima i moja mama, sve je to mnogo intezivnije nakon drugog porođjaja i dojenja, te nekih poslova u kući. Bila sam veoma aktivna kada je u pitanju sport (trčanje, teretana) malo manje u zadnje vrijeme, čak i zbog straha zbog pomenutih tegoba. Opet sam počela sa treningom, ali čitajuci Vaše odgovore čini se da je moj problem ozbiljniji nego što sam ja mislila, pa će ipak trebati više laganijih vježbi. Imam i sve tegobe koje se opisuju kod problema vratne kičme (posebno mi vrtoglavice i blaga mučnina povremeno čine život totalno nepodnošljivim, tako da sam i prema porodici i drugim ljudima nekako kao mrzovoljna, a u dubini duše to nisam).
    Od nalaza imam samo RTG vratne kičme od 2006 god.i to iz D. Zdravlja: Spondylosisi et uncarthhrosis vert.cerv. Dyschopatia C5/6. Visoka sam 176, normalne težine, nizak pritisak za sad. Posao koji radim nije problematičan, sem uobičajenog sjedenja. Molim Vas za kratak savjet,
    S poštovanjem,
    Slavica

    Odgovoreno: 23. 09. 2008.
    • Poštovana,
      rentgen je prevaziđen, jer vidi uopštenu situaciju, a ne tačnu. Preporučujem MR vratne i LS (slabinske) kičme. Naveli ste trudnoću (stanje kada se koštani sistem uključujuci i kičmeni stub rasteže do maksimuma, mnoge žene su prvu put u životu imale tegobe baš u trudnoći), neprirodne položaje pri poslovima u kući i sedenje (često kod službenika i trgovačkih putnika zbog sedenja u kolima). Preporučujem tbl.Rantudil forte 2x1, tbl.Sirdalud 4mg 2x1 i rehabilitacioni tretman u stručnim ustanovama i to od strane edukovanih fizioterapeuta. Nisu sve vežbe za sve osobe. Spavajte na tvrđem krevetu i ne dozvolite da se znoj suši na Vama. U sedenju pravite pauze kada se polako istežite. Javite nalaze.
      Pozdrav

Ostavite komentar