Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #11128

    Poštovani,
    moj otac boluje od Parkinsonove bolesti i za sada to prilično dobro drži pod kontrolom zahvaljujuci kombinaciji lekova: Madopar, Juprenil i Mirapeksin. Ali, od pre par meseci Juprenil je povučen iz proizvodnje i više nigde ne mogu da ga nađem.
    Molio bih Vas da mi odgovorite koja je adekvatna zamena za ovaj lek, ako uopšte postoji.
    Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 19. 09. 2008.
    • Poštovani,
      Juprenila još uvek ima, ali se teže nalazi. Treba probati po manjim apotekama i manjim mestima. Pacijenti ga nalaze, ne znam gde, ali ga još uvek ima. Direktne zamene nema, ali ako ga ne nađete može da se ubaci neki drugi lek, ali u saradnji sa Vašim neurologom koji Vašeg oca najbolje zna.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #11128

    • Dr sci. med. Nikola Vukašinović 27. 07. 2009.

      Postovani, ne odgovara svakoj osobi jedna te ista terapija za sve bolesti pa i parkinsonovu bolest. Terapija zavisi od oblika bolesti, podnosljivosti leka, odgovora na lek a pre svega od simptoma i neuroloskog pregleda. Dakle, na osnovu svega navedenog neurolog odredjuje terapiju. Pozdrav

    • I moj otac boluje od Parkinsonizma i koristi tu istu terapiju koja mu odlično odgovara. Juprenil nalazi u privatnim apotekama pod nazivom Jumeks i kazu da je jako dobra zamena.

Ostavite komentar