Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #10932

    Poštovani, hvala na odgovoru!
    U međuvremenu sam uradila privatno NMR sa angiografijom. Dopler k.sudova vrata je urađen i bio je bez promena, to nisam napisala u prethodnoj poruci. Neuroločki nalaz je pored nistagmusa pokazao samo još romberg pozitivan, disdijadohokineza, uz već opisani nistagmus. Prvi put su bilo kakve neurološke promene nađene sada posle 10 godina. Detaljno sam pregledala prethodne nalaze, svuda je b.o.. NMR, angiografija uredna, NMR endokranijuma sa kontrastom diskretni znaci atrofije levo temporalno. Ne uočavaju se druge promene, da napomenem da su rađene i imunološke analize zbog sumnje na lupus, ali su bile ok. Kada sam ove rezultate donela neurologu, koji me leči svih 10 god i koji mi je sam predložio da bez obzira na EEG nalaz, obzirom na toliku pospanost, a nemanje napada prekinem sa terapijom, sada je rekao da je to posledica neuzimanja antiepileptika, da su te promene ireverzibilne i da sada ponovo uvedem antiepileptike topamax i tegretol cr.,ni bez njih nisam mogla da se razbudim, više spavam od 12 sati dnevno, kaže da on tu ništa ne može, napade nemam. Potvrdio mi je da se na opisanom EEG-u vidi da spavam??? EEG je urađen u budnom stanju. ORL mi je za vrtoglavice dala Urutal 3 puta po 1,od čega mi je nešto bolje, ali nedovoljno, napomenula da je po nekom sep/u ona sigurna da je u pitanju lezija moždanog stabla i da uradim precizniji i bolji NMR, za šta stvarno sredstava više nemam.
    Pošto su oboje u strašnoj koliziji sa odgovorima, a meni ništa bolje, da li postoji način da nešto promenim po pitanju pospanosti i vrtoglavice? Da li mi je mozak stvarno oštećen neuzimanjem terapije i šta to tačno znači? Zašto mi je ukidao terapiju, pa je sada vraća, šta time postiže? Otkud ove nove promene, nistagmus, vrtoglavica, promene na nmr neurološki znaci? Pospanost je već 7 god prisutna...Inace lečim se na Institutu za neurologiju KCS, ime lekara ne bih pominjala zbog diskrecije, ali važi za velikog stručnjaka i tako da niko neće da komentariše posle njega. Od terapije sad pijem Urutal 3 puta 1, počela sam da uvodim Topamax i Karbapin po šemi koju su mi dali, Tanakan i Kardiopirin, po Vašoj preporuci i nemam značanijeg pomaka, a stanje pospanosti je još gore sa početkom uzimanja antiepileptika.
    Unapred zahvalna!

    Odgovoreno: 16. 09. 2008.
    • Poštovana,
      neurološki nalaz koji ste mi naveli ne može da bude posledica neuzimanja lekova (antiepileptika) jer govori ili za moždano stablo ili za cerebelum. Što se tiče EEG, ako je rađen 24h EEG i to utvrđeno u to ne sumnjam. Ja bih samo zbog dopune dijagnostike i zbog sumnje na druga oboljenja uradio lumbalnu punkciju i imunološki obradio likvor (dr J.Drulović na Institutu). Do tada ostaje ista terapija. Javite se sa nalazom.
      Pozdrav

Ostavite komentar