Za zakazivanje telefonskim putem pozovite 063/687-460 Za zakazivanje telefonskim putem 063/687-460
  1. Pitanje broj: #10738

    Imam jedno pitanje: mama ima bolove u nogama, trnu joj i ruke, u stvari šake. Sve nalaze je uradila, sve je dobro, osim emg-a, on joj nije baš nešto zavidan.  Rađeni su mišićni indikatori korijenova l4 do s1desno i nađeni su sledeći parametri ; um-extensor digitorum brevis fibrilacije 1/2 pattern voljne kontrakcije izrazito neuropatski sa maksimalnom amplitudom do 2.6 mili v  mcv n. peroneusa: m-val bez polifazije a mcv 33.5 m/sec. Nalaz odgovara polineurpatiji težeg stepena i otvorene etiologije. 
    Sada mene zanima šta je to, kako se to manifestira, kako sa liječenjem, šta treba da se radi, koji su uzroci? Šta će biti dalje sa tim mišićima, ona se boji da ne ostane nepokretna. Koliko brzo ide ta bolest, svi nešto na latinskom a nama treba laički da nam se objasni ta bolest. I ima li potrebe da se radi ct glave?
    Unaprijed hvala, molim da mi se odgovori u što kraćem roku.

    Odgovoreno: 12. 09. 2008.
    • Poštovana,
      za CT-om nema potrebe. Nije loše da mi napišete neurološki nalaz. Etiologija je otvorena, jer može biti od šecerne bolesti (ako je ima), usled raznih oboljenja, anemije, malignih bolesti i sl. Veliki značaj imaju anamnestički podaci koje je ona dala neurologu pri pregledu, a koji meni nedostaju. Prema tome javite mi nalaz neurologa, pa ćemo se dalje dogovoriti.
      Pozdrav

Ostavite komentar